FAQ & video uitleg

Moet ik de PH of EC meten wanneer ik met BioTabs groei?

Het is niet nodig om de PH of EC te meten, alleen als je een overbezorgde plantenverzorgster bent, kun je het controleren. Maar onthoud dat het bodemleven de baas is en zij weet beter wat ze moet doen dan jij...

Welk water kan ik het beste gebruiken in combinatie met BioTabs producten?

Om het bodemleven optimaal te laten presteren, gebruikt u osmosewater. Met kraanwater zal het ook lukken, controleer dan gewoon of je niet in een gebied met vervuild water woont. Kraanwater met een ec lager dan 0,5 is altijd goed te gebruiken. Als algemene vuistregel geldt: als je het kraanwater kunt drinken, kun je het ook op je planten gebruiken.

Welke grond kan ik het beste gebruiken met BioTabs?

De beste grond om te gebruiken is een 100% biologische grond, deze is helaas praktisch niet verkrijgbaar! Probeer eens in het pro-assortiment van de grondproducent te kijken. Probeer een bodem te vinden die geen mineralen of andere kunstmest bevat. Wanneer je deze kostbare grond hebt gevonden, meng deze dan met 50% perliet en 50% organische aarde. Als u de Promix niet kunt vinden, moet u een licht mengsel steriliseren.

Met een lichte mix van elk merk zal het lukken.

Koop geen goedkope grond bij een tuincentrum, de dames zijn te kostbaar en hebben te veel waarde toe te voegen, dus ze in onverzorgde grond vol ongedierte en ziekteverwekkers laten zitten is verre van ideaal. Steun uw lokale Growshop!

Kan ik de PK Boost Tea samen met de PK 5-8 gebruiken, of moet ik er een kiezen?

Als je op grote voet leeft en genoeg geld hebt, en het maximale uit je planten wilt halen, dan kun je beide producten samen gebruiken, voor superieure resultaten.

Als je een van deze producten wilt gebruiken, adviseren we voor de meest terpie en vochtige wiet om de PK BOOSTER COMPOST THEE te gebruiken, die eerst 24-36 uur moet worden gebrouwen, dus dit heeft wat voorbereiding en werk nodig.

Als je van makkelijk en snel houdt en er zeker van wilt zijn dat de productie op een natuurlijke manier omhoog gaat, gebruik dan BIO PK 5-8, een gebruiksklare biologische vloeibare booster die je meteen kunt gebruiken.

Als je de 2 producten gaat combineren, zet dan eerst de PK BOOSTER COMPOST THEE, als de thee klaar is na 24-36 uur. Voeg 3 ML per liter water (compostthee) toe en je maakt je brouwsel direct krachtiger. Voeg wat BACTREX toe aan de mix voor nog meer activiteit van het bodemleven.

Kan ik de aarde en/of potten die ik al heb gebruikt opnieuw gebruiken met BioTabs?

Ja, dat kan, en als je dat doet, zul je daar geen spijt van krijgen.

Onze filosofie is het bouwen van een gelukkig gezonde bodem, door alleen compost van micro-organismen en bacteriën te gebruiken.

De bacterie kolonieen en het mycorrhiza-web dat zich tijdens de eerste groeicyclus hebben ontwikkeld, zullen nog steeds in de grond aanwezig zijn wanneer je gaat verpotten, na de eerste oogst.

En in plaats van dat ze zich opnieuw moeten klaarmaken, zijn ze al klaar voor actie, waardoor de bodemkwaliteit aanzienlijk verbetert. Je zult zien dat de tweede en derde cyclus in dezelfde grond groeien; de planten hebben een vliegende start door het al aanwezige en zeer actieve bodemleven.

Grondvoorbereiding: Neem je eerder gebruikte grond. We gebruiken een 10 liter pot als voorbeeld: Verwijder het bovenste deel van de aarde, de bovenste 5/10 cm (3/4 liter aarde).

Dit bovenste deel van de bodem noemen we de rhizosfeer, eigenlijk is het het belangrijkste deel van de bodem. In dit bovenste deel vindt het grootste deel van de bodemactiviteit plaats; het is een hotpot van bacteriën en micro-organismen die elkaar opeten en uitwerpselen produceren die door andere bacteriën worden opgegeten, plus nog honderden andere kleine kruipers.

Vervang het bovenste deel van de grond door verse nieuwe aarde (50% aarde / 50% perliet, met voldoende STARTREX, SILICIUM FLASH, MYCOTREX) en BioTabs. Geef deze pot water met een gezonde hoeveelheid BACTREX en ORGATREX en je plant is voor 4 weken klaar met alleen maar water.

Het onderste deel van de pot, gevuld met oude wortels en andere micro-organismen en bacteriën, zal heel blij zijn met de komst van een nieuwe plant en wortelstelsel die ze kunnen voeden en verzorgen. De oude wortels zullen volledig worden verteerd door het bodemleven en wordt een goede natuurlijke hulpbron. Niets gaat verloren.

Als ik de SILICIUM FLASH gebruik, is ORGATREX dan ook nog nodig? En vice versa met de ‘Just Add Water’ Strategy?

In de eerste plaats is SILICIUM FLASH uitgevonden voor grootschalige kwekers die hun planten alleen kunnen voeden via een druppelsysteem met alleen water (om 100% zeker te zijn dat er niets verstopt raakt) en om zo min mogelijk werk te hebben. Dus de ORGATREX is in dat geval niet nodig. Maar wanneer je een plantenliefhebber bent en je wilt dat je plantjes zo goed mogelijk presteren, dan is het aan te raden om regelmatig extra water te geven met de ORGATREX. Dit zal het bodemleven alleen maar verbeteren, omdat er meer organisch materiaal beschikbaar is voor consumptie door het bodemleven. Wat weer resulteert in een grotere verscheidenheid aan organische materialen voor het bodemleven om te verteren, wat de groei en bloei stimuleert.

Het is niet mogelijk om de plant te veel te voeren of te verbranden. Wanneer u de ORGATREX gebruikt, blijf dan binnen de voorgeschreven waardes op het etiket en overschrijdt de voorgeschreven hoeveelheid alstublieft niet.

Als je de strategie 'Gewoon water toevoegen' gebruikt, kun je ook een beetje SILICIUM FLASH door je potgrond mengen. Houd je aan de voorgeschreven hoeveelheden. SILICIUM FLASH bevat veel ‘quick release’ stikstof. Daarom is het ook een goed product om voedingstekorten op te lossen. Gebruik in dit geval SILICIUM FLASH als toplaagje.

Video FAQ