Grondleven

BioTabs, Van nature makkelijk.

BioTabs is een recent ontwikkelde slimme strategie voor biologische teelt, die is gebaseerd op gemak, efficiëntie en kwaliteit. Biologisch kweken klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk de eenvoudigste en puurste manier om te kweken. In de natuur breken insecten, bodemschimmels en bodembacteriën dierlijke- en plantenresten af. Die insecten, schimmels en bacteriën vormen het zogenaamde bodemorganisme. Het bodemorganisme breekt organisch materiaal af en zet het om in voedsel voor planten. Zo vormen dode planten en dieren een voedselbron voor nieuw leven.

Buiten in de volle grond

De basis voor biologisch telen is het gebruik van compost, of ander afgebroken organisch afval. Het bodemorganisme zet de compost om in natuurlijke plantenvoeding en humus. De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van composteren. Bokashi, wormencompostering en zelfs zwarte soldatenvliegcompost en compostthee inspireren veel telers. Door extra bodembacteriën en bodemschimmels toe te voegen, kan de bodem meer organisch materiaal afbreken en omzetten in voedselelementen voor planten. Zo wordt de bodem een NPK-fabriek die 24/7 werkt! Een gezond bodemorganisme heeft nog een ander voordeel: Sommige schimmels (Trichoderma) beschermen planten tegen ziekteverwekkers. Andere schimmels (Mycorrhiza) werken samen met de plant en stimuleren de groei van het wortelstelsel van de plant.

Binnen: BioTabs

Niet iedereen kan of wil zijn eigen wormcompost of bokashi produceren. Daarnaast vraagt het gebruik van kweeklampen voor binnensituaties veel van planten. Voor situaties die veel van planten vragen, heeft BioTabs een speciale biologische plantenvoedingslijn ontwikkeld, gebaseerd op innovatie en eenvoud. De lijn bestaat uit supercompost waaraan een langzaam vrijkomende organische stikstofbron is toegevoegd. BioTabs voegt ook innovatieve biotechnologieën, zoals mycorrhiza en andere bodemorganismen toe aan de kweekmethode. Het gebruik van die bodemorganismen maakt BioTabs tot een bijzonder efficiënte strategie voor biologische teelt. BioTabs is uitgebreid getest in het veld en levert al veel zeer tevreden telers op.

Snel en makkelijk

BioTabs maakt biologisch telen heel eenvoudig. Een kweker bereidt de pot- of kokosgrond in de potten voor in slechts enkele minuten met BioTabs bodemorganisme, voeding en humus. Daarna kan de plant de pot in en hoeft de kweker hem alleen nog maar water te geven tot aan de oogst. Heel makkelijk! De bewatering kan geautomatiseerd worden met de uitgekiende BioTabs-strategie; bijvoorbeeld met het Auto-pot systeem. De BioTabs-strategie is een manier van telen die veel tijd bespaart en vrijwel nooit mis kan gaan. Maar gemak is natuurlijk niet het enige criterium dat telt; BioTabs staat vooral garant voor een hoogwaardige opbrengst. BioTabs is een zeer geschikte strategie voor biologische teelt voor binnenkwekers en voor kwekers die in bakken, in aarde en in kokosgrond kweken.